Фото: vsn.ua

У Раді заговорили про демобілізацію в ЗСУ та назвали обов'язкову для цього умову

У Генеральному штабі задоволені сьогоднішніми темпами мобілізації. Якщо вони протримаються до кінця літа, то можна буде вносити на розгляд до парламенту законопроект про демобілізацію.

Таку заяву зробив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки з фракції "Голос" Роман Костенко, пише "Українська правда".

"Генеральний штаб зараз дійсно задоволений темпами мобілізації (після вступу в силу закону про зміни в мобілізації, — ред.). Їх задовольняє кількість мобілізованих, яка навіть перевищує очікування. Вони сподіваються, що ця тенденція зберігатиметься", — сказав Костенко.

Він наголосив, що потрібно подивитися, чи зберігатимуться ці темпи мобілізації, як мінімум, до кінця літа. 

"Якщо до кінця літа ми побачимо, що вони зберігаються і підвищуються, тоді можна буде напрацьовувати і вносити до Ради законопроєкт про демобілізацію", — сказав Роман Костенко.

На думку секретаря комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, приблизний термін готовності відповідного проекту — жовтень 2024 року, але тільки за умови збереження поточних тенденцій мобілізації.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада в цілому прийняла законопроект про мобілізацію. Документ підтримали 283 народних депутати.

Водночас поправка, в якій була норма виключення з документу можливість демобілізації військових через 36 місяців, пройшла лише 227 голосів. Відтак, це положення вилучено повністю з закону. "Проти" проголосував 21 парламентар, ще 15 — утрималися, 82 — не голосували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.06.2024 14:41