Фото: сайт "Дружби"

Український футбольний клуб розпустив команду через мобілізацію

Футбольний клуб "Дружба" з Київської області знімає команду зі змагань на наступний сезон через мобілізаційні заходи в Україні. Колектив виборов право виступати у Першій лізі.

Таку заяву зробив директор "Дружби" Ігор Дегтяренко, пише Тribuna.com.

Він, зокрема підтвердив, що "Дружба" вирішила не виходити на старт наступного сезону, попри те, що вийшла до Першої ліги за підсумками минулого. Дегтяренко назвав основну причину такого рішення.

"Закон про мобілізацію. З липня місяця людей будуть зупиняти на вулицях і так далі. Ми не можемо нашим людям забезпечити безпеку, в нас немає таких важелів, щоб забронювати їх. УАФ, на жаль, для футболістів нічого не зробила. Ми просто не зможемо з цим боротись. Десь автобус зупинять дорогою на тренування чи гру і всій команді випишуть повістки. Що ми будемо з цим робити далі? Тільки через те, що ми не можемо забезпечити людям нормальну роботу і в будь-який момент ключових гравців можуть забрати в армію. Нікуди дітись, це війна", — сказав директор "Дружби".

Дегтяренко переконаний, що ідентичні рухи з липня розпочнуться й в інших клубах.

"Ви ж розумієте, що не всі футболісти хочуть йти у військкомати. А ми не можемо їх змусити, хоча у нас всі підлягають мобілізації. Що я буду робити з цим? Ми ж не можемо їм зробити відтермінування мобілізації, в нас нема таких важелів. Нас не можуть забронювати. От тільки через це знімаємось", — додав Ігор Дегтяренко.

За словами керівника, клуб продовжить функціонувати, але виступатиме у турнірах лише дитяча команда. Дорослу ж команду довелось розпустити.

"Ми їм запропонували, коли відкриється трансферне вікно, щоб вони переходили. Думаю, завдяки грі за "Дружбу" вони собі знайдуть місце. Так краще, ніж потім знятись посеред сезону. Хоч для нас це й дуже болюче рішення, бо щойно виграли Другу лігу й піднялися в Першу. Ми ж цю команду ростили ще з аматорського футболу. Але така ситуація в країні", — сказав Дегтяренко.

У минулому сезоні "Дружба" виграла Другу лігу та підвищилась у класі.

Варто відзначити, що на чемпіонаті Європи збірна України стартує в понеділок, 17 червня, матчем із Румунією в Мюнхені.

Нагадаємо, головний тренер національної збірної України з футболу Сергій Ребров перед генеральною репетицією сказав, що у футболі результат важливий завжди, навіть у товариському матчі. А тим паче в завершальному, коли треба підійти до офіційних поєдинків Євро-2024 в хорошому психологічному стані.

Цікаво, що під час підготовки до Євро-2024 українська національна збірна провела три контрольні поєдинки. Спочатку наші земляки зіграли внічию з Німеччиною (0:0), потім програли Польщі (1:3) та перемогли Молдову в завершальному товариському матчі перед чемпіонатом Європи з розгромним рахунком 4:0. Голи забивали Роман Яремчук, Віктор Циганков, Артем Довбик і Георгій Судаков.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 12.06.2024 21:07