Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

"Подарунок" Путіну на день народження: українські хакери атакували російські центральні канали

У понеділок, 7 жовтня, українські хакери зробили "подарунок" російському диктатору Володимиру Путіну в його день народження. Хакери влаштували масштабну атаку на всеросійську державну телевізійну і радіомовну компанію. 

Як повідомляє "Укрінформ", посилаючись на власні джерела, з самого ранку припинили онлайн-мовлення основні пропагандистські телеканали: "Росія 1", "Росія 24", "Росія культура", РТР "Планета" та понад 20 інших.

За даними джерел, у Росії не працює не тільки онлайн-мовлення цих телеканалів, але й телевізійне. Зазначається, що працівники російських компаній скаржаться на те, що була знищена вся інформація на серверах, навіть резервні копії, не працює онлайн-мовлення і внутрішні сервіси, немає навіть інтернету та телефонії.

Так, відповідальність за цю кібератаку взяло на себе анонімне проукраїнське хакерське угруповання Sudo rm-RF, яке вже неодноразово потужно атакувало державу-агресора. 

Нагадаємо, у вересні прес-служба Головного управління розвідки повідомляла, що низка російських компаній, причетних до виробництва зброї та розбудови об’єктів військової інфраструктури, зазнали масових хакерських атак від українських фахівців. За інформацією українських розвідників, в результаті кібероперації фахівці отримали доступ до 14 серверів, знищили внутрішню інфраструктуру атакованих цілей шляхом стирання системних файлів, баз даних і резервних копій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.10.2024 16:23