Сергій Лавров. Джерело: росЗМІ

У Росії офіційно заявили, чи готові до мирних перемовин з Україною на тлі ситуації в Курській області

Можливість проведення мирних перемовин між Росією й Україною виключена після того, як українські сили розпочали бойові дії в Курській області Російської Федерації.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, якого цитують пропагандистські інформаційні ресурси ТАСС і "РИА Новости".

"Президент Росії чітко сказав, що про жодні переговори з Києвом після вторгнення в Курську область не може бути мови", — зазначив Лавров.

Він також назвав чутками твердження про нібито контакти для переговорів з Україною. За його словами, це робиться для розвитку вже минулого Глобального саміту миру у Швейцарії.

"Інформація про такі контакти йде у розвиток конференції щодо України у Швейцарії, де ухвалено рішення про створення робочих груп. Але для Москви цей процес неприйнятний, тому що його єдина мета — просування ультиматуму під назвою "Формула Зеленського", — наголосив Лавров.

Як відомо, декілька днів тому самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на тлі військової операції України в Курській області Росії заявив про необхідність сісти за стіл переговорів, щоб закінчити війну.

Нагадаємо, вчора офіційна представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що Російська Федерація не веде та не планувала вести жодних "таємних переговорів" з Україною щодо часткового припинення вогню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.08.2024 20:14