Фото: Марія Захарова\Telegram

"Таємні переговори" про часткове припинення вогню: у Росії заперечили інформацію WP

Офіційна представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що РФ не веде, і не планувала вести жодних "таємних переговорів" з Україною щодо часткового припинення вогню.

Таку заяву Захарової оприлюднила прес-служба російського МЗС.

Зауважимо, раніше The Washington Post повідомив, що цього місяця Росія та Україна планували відправити делегації до столиці Катару Дохи для переговорів щодо угоди про припинення ударів по енергетичній інфраструктурі з обох сторін. Проте цього не сталося через операцію, яку почали Збройні сили України у Курській області.

Натомість у Росії таку інформацію повністю відкидають та запевняють, що не збиралися сідати за стіл переговорів з українською стороною.

"Ніхто нічого не зривав, бо зривати не було чого. Жодних прямих чи непрямих переговорів між Росією та київським режимом щодо безпеки цивільних об'єктів критичної інфраструктури не велося і не ведеться", — заявила Захарова.

Натомість посадовиця поскаржилася на те, що Україна буцімто "створює загрозу" безпеці Запорізької та Курської АЕС.

"Що стосується Збройних сил Росії, то вони не завдають ударів по цивільних об'єктах. Щобільше, зараз вони роблять все можливе, щоб захистити такі об'єкти від ударів ЗСУ, які застосовують західну зброю, та захистити світ від масштабної техногенної катастрофи", — додала Захарова.

Нагадаємо, за даними The Wall Street Journal, для того, аби відбити наступ Збройних сил України у Курській області війська країни-агресорки вивели з фронту в Україні кілька бригад загальною чисельністю до 5000 військовослужбовців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.08.2024 20:56