Фото: росЗМІ

Росія перекинула з України на Курщину 5 тисяч окупантів: чи вистачить цього, щоб відбити наступ

Для того, аби відбити наступ Збройних сил України у Курській області війська країни-агресорки вивели з фронту в Україні кілька бригад загальною чисельністю до 5000 військовослужбовців.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Однак, як зазначили у виданні, цієї кількості окупантів Росії все одно не вистачить, або витіснити ЗСУ із Курщини. Зокрема, для цього РФ знадобиться щонайменше понад 20 тисяч добре підготовлених солдатів. 

Натомість у Wall Street Journal зазначили, що згідно із західними оцінками, Україна відправила в Курську область шість тисяч солдатів і має ще чотири тисячі військових для підтримки наступу у Сумській області.

Водночас журналісти додали, що Україна почала готувати наступ на Курщину від початку літа. Так, на етапі підготовки безпілотники активно атакували інфраструктуру Курської області — електромережі, склади та засоби спостереження. Вже за два тижні до початку "Курської операції" українські безпілотники знищили системи спостереження на російському прикордонному посту.

Натомість, як розповіло джерело Wall Street Journal, яке знайоме з перебігом операції, для того, аби уникнути ослаблення фронту, значну частину українських сил було перекинуто з резерву, який Україна за підтримки Заходу формувала для майбутніх операцій. 

Нагадаємо, авторитетні західні аналітики дійшли висновку, що навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію та відчутним ударом по престижу диктатора Володимира Путіна.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський 17 серпня заявив, що операція Збройних сил України у Курській області Росії триває саме так, як і планувалося, а плацдарм ЗСУ у регіоні "стає сильнішим".

Як зазначає Інститут вивчення війни, російський диктатор Володимир Путін і Кремль майже напевно спробують повернути собі російську територію в Курській області, яку захопили українські війська, оскільки українська окупація російської території, що триває, стане стратегічним ударом по багаторічних зусиллях Путіна зі зміцнення спадщини російської стабільності, безпеки та геополітичного відродження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2024 18:30