Фото: DW

У Росії є шанси повернутись до складу Ради ООН з прав людини, — Reuters

Російська Федерація вже наступного тижня намагатиметься переобратися до Ради Організації Об'єднаних Націй з прав людини. Це може статись внаслідок таємного голосування.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що окремі дипломати в розмові з виданням запевнили, що у Росії є шанси повернутись до складу Ради на тлі "втоми від війни в Україні".

"Думаю, що є втома від України. Крім того, багато хто не хоче, щоб в органах ООН домінували голоси Заходу, не кажучи вже про владне ставлення", — заявив один із високопоставлених азійських дипломатів.

Для реалізації свого плану Російська Федерація активно залучає голоси африканських, азійських та інших незахідних країн у Генасамблеї ООН, що складається зі 193 членів, називаючи позицію США та їхніх союзників "упередженістю" й "лицемірством".

Критики Росії зазначають, що таке переобрання підірве довіру до Ради з прав людини, яка є одним із найефективніших органів ООН.

Нагадаємо, Організація Об'єднаних Націй засудила російську атаку на село Гроза в Харківській області. Там через ракетний удар загинула 51 людина. В ООН наголосили, що атаки проти цивільних осіб і цивільної інфраструктури заборонені міжнародним гуманітарним законодавством. В організації закликали країну-агресора негайно зупинити терор.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.10.2023 09:11