Фото: tvtoront / соцмережа Х

У Румунії оголошували повітряну тривогу через атаку РФ по Одещині

У ніч із вівторка на середу, 24 липня, румунська влада оголосила повітряну тривогу (Ro-Alert) на півночі округу Тулча після того, як було помічено кілька дронів, що наближаються до кордону з боку України. Там було зареєстровано 10 дзвінків на номер "112" через звук вибухів.

Про це повідомляє News.ro.

За даними влади міста Тулча, населеними пунктами, де оголошувалась Ro-Alert, були: Йіжіла, Грінду, Вакарені, Лункавіца, Ісакча, Нікуліцель, Сомова, Тулча, Чеаталькій, Нуфару, Фрекетей, Хамчеарка, Маліук, Пардіна, Кілія Веке Розетті, Суліна.

Також у соцмережах зʼявилася інформація, що один з російських дронів нібито упав на території села Плауру. У міноборони Румунії заявляють, що вони не знайшли фрагментів "Шахеда" на території своєї країни. Паралельно військові підіймали у небо два винищувачі F-16 для моніторингу ситуації.

"Вчора ввечері, близько 02:20, Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій поширила повітряну тривогу північним районом повіту Тулча, інформуючи населення про можливість падіння деяких об'єктів з космічного повітря, на територію поблизу кордону з Україною. Повідомлення Ro-alert було оголошено після того, як структури, що виконують роль оборони та спостереження за кордонами Румунії, близько 02:10 помітили кілька об'єктів (дронів), що наближаються до північного району повіту Тулча", — йдеться у повідомленні влади Тулчі.

Джерело уточнило, що метою повідомлення є інформування та попередження населення в районі його передачі, і до нього слід ставитись відповідно.

Пожежники уточнюють, що на єдиний номер служби екстреної допомоги "112" надійшло 10 дзвінків щодо звуку вибухів.

"Більшість дзвінків надійшла з муніципалітету Тулчі, і вони сигналізували про те, що були чутні вибухи, але були й дзвінки, за допомогою яких громадяни запитували інформацію, а також оператори диспетчерського центру інспекції з надзвичайних ситуацій "ДЕЛЬТА" округу Тулча надав їм всю запитану інформацію, щоб зрозуміти, що те, що було чути, відбувається на території України", — також йдеться у прес-релізі ISU Тулча.

За даними відомства, о 03:46 повітряна тривога припинилася.

Нагадаємо, у ніч на вівторок, 23 липня, російські окупанти завдали удару керованою авіаційною ракетою Х-69 і вісьмома ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони України збили сім безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2024 08:33