Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Уночі Сили оборони збивали ворожі дрони різних типів: скільки повітряних цілей знищили

У ніч на вівторок, 23 липня, російські окупанти завдали удару керованою авіаційною ракетою Х-69 і вісьмома ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони України збили сім безпілотників.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що ракету рашисти запустили з повітряного простору Курської області Росії. Так само з Курського напрямку прилетіли й "шахеди". Таким чином окупанти атакували Сумщину.

До відбиття повітряного нападу залучали підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних сил.

"Протиповітряна оборона збила сім ворожих ударних БпЛА Shahed-131/136. Унаслідок активної протидії ворожа керована авіаційна ракета Х-69 не досягнула своєї цілі. Дякую за роботу! Разом — до перемоги!" — наголосив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Збиття ворожих повітряних цілей 23 липня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

У Повітряних силах також додали, що протягом минулої доби на східному та південному напрямках протиповітряна оборона збила сім розвідувальних БпЛА.

Збиття дронів на Сході

Збиття дронів на Півдні

Інфографіка: Повітряні сили України

Нагадаємо, що розпочалася 881 доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України. За інформацією Генштабу ЗСУ, впродовж минулої доби зафіксовано 155 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація — на Покровському напрямку, також ворог виявив активність на Краматорському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2024 09:38