Фото: ілюстративне. Джерело: t.me/ssternenko

У Румунії біля кордону з Україною виявили уламки російського дрона

У Румунії поблизу кордону з Україною виявили уламки російського безпілотника, який порушив повітряний простір країни вночі 8 вересня.

Про це повідомило Міністерство оборони Румунії. Фрагменти ворожого БпЛА були знайдені неподалік від прикордонного міста Періправа на території повіту Тулча.

У Міноборони наголосили, що тепер уламки дрона будуть направлені на експертизу "згідно з правовими процедурами". Крім того, за даними відомства, заплановано провести пошукові роботи ще в одному прикордонному з Україною місті, адже там міг впасти ще один БпЛА.

"Найближчим часом пошуки також відбудуться на околицях (села, — ред.) Караорман, де повідомлялося про ще одну можливу зону падіння", — йдеться в повідомленні.

Чому російські дрони часто залітають у повітряний простір країн НАТО

Як пояснювали у Центрі протидії дезінформації, такими провокаціями Кремль намагається дестабілізувати ситуацію в країнах НАТО та залякувати населення цих країн загрозою прямого збройного конфлікту з Росією.

"Страх, як вважають у Кремлі, має перешкоджати наданню військової допомоги Україні. У Росії також розраховують на відсутність жорсткої відповіді від НАТО, що має підсилити наратив кремля про "слабкий Захід" та допоможе РФ посилювати свою пропаганду серед європейців", — зазначали у Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, група ударних російських безпілотників вночі 8 вересня, під час атаки на Україну, перетнула повітряний простір Румунії. У Північноатлантичному альянсі назвали такі дії РФ "потенційно небезпечними".

Також 7 вересня у Латвії розбився російський військовий безпілотник. Інцидент стався в Резекненському краї на Сході країни. Президент Едгарс Ринкевичс заявив, що на подібні інциденти з ворожими дронами необхідна колективна реакція світу, адже "кількість таких інцидентів на східному фланзі НАТО зростає".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.09.2024 21:40