Фото: Слово і діло

У середу США оголосять про новий пакет допомоги для України, — Блінкен

Сполучені Штати Америки готують для України новий пакет допомоги. Про нього мають оголосити вже в середу, 21 червня.

Про це повідомляє видання Reuters.

Так, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що оприлюднить новий пакет допомоги Україні на конференції, спрямованій на заохочення приватних компаній інвестувати у відновлення України після вторгнення Росії. Відомо, що конференція збере понад 1000 іноземних офіційних осіб з понад 60 держав. На ній разом з бізнесменами та світовими інвесторами обговорять шляхи допомоги Україні у відновленні.

"Президент Байден сказав, що ми будемо підтримувати Україну скільки завгодно, і обидві наші країни (США і Велика Британія, — ред.) глибоко віддані цьому. Ми продовжуватимемо виконувати це зобов’язання, в тому числі через новий потужний пакет допомоги США, який я зможу оголосити завтра", — сказав Ентоні Блінкен.

Нагадаємо, парламент Данії схвалив черговий пакет військової допомоги Україні на 2,95 мільярда євро. Програма розрахована на 2023-2028 роки. 

Європейський Союз також готовий виділити Україні близько 50 мільярдів євро. Ці гроші допоможуть профінансувати поточні витрати українського уряду та оплатити термінові пріоритети реконструкції.

Раніше повідомлялось, що Велика Британія виділить Україні 16 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 20 мільйонів доларів). Кошти спрямують на зміцнення кіберзахисту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 20.06.2023 17:26