Британія надасть Україні понад $20 млн: на що спрямують кошти

Велика Британія виділить Україні 16 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 20 мільйонів доларів). Кошти спрямують на зміцнення кіберзахисту.

Про це заявив прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак, передає Sky News.

"Це рішення було прийнято в той час, коли Україна розпочала черговий контрнаступ на Росію, на додаток до 6,35 мільйона фунтів стерлінгів (8,1 мільйона доларів), обіцяних минулого року. Ще 9 мільйонів фунтів стерлінгів (11,51 мільйона доларів) потенційно можуть надійти від міжнародних союзників", — пише видання.

Зазначається, що відповідний пакет допомоги зможе допомогти Україні захистити критично національну інфраструктуру від російських атак.

"Жахливі напади Росії на Україну не обмежуються варварським вторгненням на територію країни, але також включають огидні спроби атакувати кібер-інфраструктуру, яка надає життєво важливі послуги, від банківських до енергетичних, невинному українському населенню", — заявив Сунак.

Нагадаємо, раніше Велика Британія анонсувала новий пакет військової допомоги для України на суму 92 мільйони фунтів (близько 115 мільйонів доларів). Озброєння має посилити спроможності України захищати свою критично важливу національну інфраструктуру, цивільне населення і людей на передовій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 18.06.2023 13:58