Фото: nta.ua

Британія передасть Україні "великий пакет ППО" на $115 млн

Велика Британія анонсувала новий пакет військової допомоги для України на суму 92 мільйони фунтів (близько 115 мільйонів доларів). 

Про це повідомила прес-служба британського уряду.

Техніку придбають вже найближчими місяцями через Міжнародний фонд для України (IFU), яким керує Міноборони Великої Британії. Озброєння має посилити спроможності України захищати свою критично важливу національну інфраструктуру, цивільне населення і людей на передовій.

Зазначається, що у цьому пакеті допомоги Україна отримає радари для захисту від невибіркових російських ударів, а також "гармати та значну кількість боєприпасів".

"Велика Британія внесла ще 250 мільйонів фунтів стерлінгів до Міжнародного фонду для України, і разом із союзниками і партнерами через цей фонд ми надаємо пакет засобів протиповітряної оборони, щоб допомогти Україні захистити свою критично важливу національну інфраструктуру і захиститися від невибіркових російських повітряних ударів", — наголосив міністр оборони Британії Бен Воллес.

В британському уряді зауважили, що через фонд було зібрано понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів для України. Сюди входять внески Великої Британії, Норвегії, Нідерландів, Данії, Швеції, Ісландії та Литви.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки у вівторок, 13 червня, оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги для України. Його вартість становить 325 мільйонів доларів.

Крім того, адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена планує схвалити надання Україні снарядів зі збідненим ураном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 20:20