Фото: ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У серпні втрати Росії на фронті значно зросли: британські розвідники назвали причину

У серпні російські окупаційні війська зазнали більших втрат у живій силі внаслідок проведення Україною військової операції у Курській області. Зокрема, минулого місяця Збройні сили України у середньому ліквідовували 1187 російських солдатів на добу.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Зростання рівня втрат у серпні 2024 року майже напевно пов'язане з проведенням Україною курської операції та тиском на покровському напрямку. Росія продовжує покладатися на масовість, аби пом'якшити нестачу особового складу та техніки", — йдеться у повідомленні.

Британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

Так, за даними британської розвідки, Москва, ймовірно, що продовжить тиск на фронті, але обмеженість можливостей окупаційних військ не дозволятиме їм використовувати тактичні успіхи для досягнення більших переваг на полі бою. Росіяни цього місяця втрачатимуть понад тисячу солдатів на день, адже вони продовжують наступ від Курська на півночі до Роботиного, що у Запорізької області на півдні.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російське військове командування, можливо, перекинуло обмежені елементи, призначені для посилення пріоритетної наступальної операції Росії на Покровському напрямку для захисту від українського вторгнення до Курської області. Це свідчить про те, що оперативний тиск від українського вторгнення до Курської області впливає на російські операції в кожному секторі у всьому театру бойових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2024 14:16