Пожежа в парку Гетеборга. Джерело: шведські ЗМІ

У Швеції в парку розваг пролунали вибухи та спалахнула пожежа (відео)

У понеділок, 12 лютого, у Швеції в парку розваг у Гетеборзі спалахнув аквакомплекс. Унаслідок пожежі постраждали 12 осіб. Аквапарк відкрили нещодавно, його будівництво коштувало 1,2 мільярда євро.

Про це повідомив Reuters.

За словами очевидців і рятувальних служб, у парку розваг на заході Швеції спалахнула потужна пожежа, яка охопила відкриті водні гірки та пов’язані з ними споруди, які будувались.

"Густий чорний дим підіймався над містом, і поліція порадила тим, хто живе в цьому районі залишатися вдома та тримати вікна зачиненими, щоби захиститися від випарів", — йдеться в повідомленні.

Представник парку повідомив шведському інформаційному агентству TT, що на той момент жодного гостя не було на території розважального закладу. Його повноцінне відкриття планували наприкінці цього року. Зараз же працювали тільки деякі його частини.

На відео видно вибухи, пожежу, гірки охоплені вогнем, а декілька пожежних машин оточують територію.

"Пожежа розпочалася на одному з водних атракціонів за межами будівлі, а потім поширилася на всю будівлю", — йдеться в офіційній заяві.

Гостей сусіднього готелю й офісних приміщень терміново евакуювали.

Нагадаємо, що минуло тижня прокуратура Швеції припинила слідство у справі про диверсію на газопроводі "Північний потік", що сталася у вересні 2022 року, через відсутність юрисдикції шведського суду у справі. Про намір закрити розслідування підриву російського газопроводу повідомляли німецькі ЗМІ напередодні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.02.2024 17:42