Фото: ілюстративне Джерело: sundries.ua

У Сирії готують російських операторів БпЛА для війни проти України, — ГУР

На сирійському аеродромі "Шайрат" проходять підготовку для війни проти України російські оператори безпілотників.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідників, навчання для російських загарбників проводять "Ліванська поліція Хезболли" та "Іранська революційна гвардія".

"Лівансько-ірансько-російський навчальний курс передбачає опанування БПЛА Shahed-136 та Ababil-3, а також дистанційно керованого літака Raad", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що очолює військові навчання один із командирів "Хезболли" Камаль Абу Садік, який спеціалізується на виготовленні та обслуговуванні безпілотників. До того ж разом із росіянами вишкіл проходять і сирійські найманці, яких Москва планує залучити до війни проти України як операторів БпЛА.

Нагадаємо, за даними Центру національного спротиву, росіяни значно активізували вербування до своєї армії іноземних студентів. Тож останнім часом до полону наших воїнів усе частіше потрапляють іноземці. Підготовку завербованих студентів проводять на території навчально-методичного центру військово-патріотичної підготовки "Авангард".

Також раніше міністр закордонних справ Непалу Нараян Пракаш Сауд зробив заяву, що Російська Федерація завербувала 200 громадян Непалу для участі у війні проти України. Уряд країни вимагає від Москви виплатити компенсації сім’ям загиблих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2024 08:39