Фото: прес-служба Міноборони Словаччини

У Словаччині зробили різку заяву щодо допомоги Україні

Словаччина не надаватиме Україні військової допомоги із власних запасів. Проте країна продовжить постачання товарів інших груп та категорій.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Словаччини.

Відомо, що керівник словацького оборонного відомства Роберт Каліняк під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі, яка відбулася 13 листопада, розповів про нововведення Братислави щодо допомоги для України.

"Глава Міноборони Каліняк поінформував генсека НАТО про припинення військової допомоги Україні зі словацьких запасів", — йдеться у повідомленні відомства.

При цьому в міністерстві заявляють, що, попри це, Словаччина пропонує для української сторони досить широкий спектр гуманітарної, цивільної та технічної нелетальної допомоги.

"Іноземні партнери повністю поважають рішення нового уряду", — додали у Міноборони країни.

У прес-службі також наголосили, що питання майбутньої допомоги для України від Бухареста було однією з головних тем переговорів Каліняка зі Столтенбергом у Брюсселі.

Нагадаємо, уряд Словаччини не затвердив чотирнадцятий пакет військової допомоги Україні на суму 40,3 мільйона євро. Пропозицію підготувало колишнє керівництво Міністерства оборони Словаччини. Військова допомога мала складатися з чотирьох мільйонів одиниць набоїв калібру 7,62 міліметра, 5 172 одиниць великокаліберних боєприпасів для гармат калібру 125 міліметрів, 140 ракет для системи протиповітряної оборони "Куб", восьми мінометів і 1 200 мін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.11.2023 17:28