Сабріна Сінгх. Скріншот із відео

У США намагаються з’ясувати, як буферна зона в Курській області відповідає цілям України у війні

Українська операція в Курській області й надалі залишається загадкою для Сполучених Штатів Америки. Пентагон продовжує з’ясовувати її цілі, зокрема, в контексті створення "буферної зони".

Про це заявила представниця Пентагону Сабріна Сінгх під час брифінгу в четвер, 22 серпня,

На запитання, чому США досі утримуються від оцінки наступу Збройних сил України в Курській області, Сінгх відповіла, що США "зараз дізнаються більше про те, що українці роблять" на тій території.

"Коли йдеться про Курську область, ми маємо розуміння того, що сказав президент Зеленський, — що вони хочуть створити буферну зону. Ми все ще працюємо з Україною над тим, як це вписується в її стратегічні цілі на полі бою", — додала вона.

Представниця Пентагону також підтвердила, що США не вносили змін у політику застосування їхньої зброї по об’єктах на території Росії.

"Наша політика дозволяє Україні здійснювати вогонь у відповідь для самозахисту від російських атак, які йдуть із прикордонних регіонів. Ці прикордонні регіони охоплюють Курщину та Сумщину. І вони захищаються від російських атак із цього регіону", — зазначила вона.

Уперше про те, що мета операції ЗСУ — створення буферної зони в Курській області, — президент Володимир Зеленський заявив під час відеозвернення 18 серпня.

Військові експерти припустили, що американські посадовці занепокоєні можливим розтягненням сил у разі продовження операції України в Курській області.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на Ветеранському форумі, що бійці Збройних сил України під час операції в Курській області не лише відновлюють справедливість. Вони також досягають ефективних результатів у протидії російським агресорам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2024 23:35