Фото: ілюстративне. Джерело: Defense Еxpress

У США планують наростити виробництво артснарядів до 100 тисяч на місяць

У Сполучених Штатах Америки планують збільшити щомісячне виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів. У найближчі два роки прагнуть досягти 100 тисяч одиниць боєприпасів на місяць.

Заяву головного закупівельника Пентагону Білла Лапланта цитує Reuters.

У виданні зазначають, що попит на 155-мм артилерійські снаряди різко зріс після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Але запаси союзників для власної оборони скоротилися, оскільки вони допомагали снарядами українським військам, які випускають тисячі боєприпасів на день.

"У 2025 році ми будемо на рівні 100 тисяч на місяць. Шість або вісім місяців тому ми були на рівні 14 тисяч на місяць, сьогодні ми маємо 28 тисяч на місяць", — заявив Білл Лаплант.

Зазначимо, Сполучені Штати Америки з початку війни активно нарощують виробництво артилерійських боєприпасів, щоби забезпечити Збройні сили України достатньою кількістю озброєння. Саме ці боєприпаси виявилиcя критично важливими для українських військових під час наступальних дій.

Нагадаємо, Європейський Союз дещо сповільнив постачання боєприпасів для України. З обіцяного мільйона Сили оборони отримали значно менше. Європейські союзники передали Україні лише 226 тисяч артилерійських снарядів у межах проекту на постачання мільйона боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.09.2023 07:59