Фото: Метью Міллер. Джерело – c-span.org

У США відзначили успіхи української армії на фронті: заява Держдепу

Сили оборони відчайдушно борються і досягають прогресу у війні проти російських армії, яка міцно закріпилася на позиціях. Ситуація на полі бою важка, але не безнадійна для України.

Таку заяву під час брифінгу зробив речник Держдепартаменту США Метью Міллер. Він наголосив, що ситуація на полі бою непроста, але українські війська продовжують досягати прогресу. Міллер повідомив, що представники США обговорювали це з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою під час зустрічі у Брюсселі минулого тижня.

Також у Держдепі стурбовані додатковим фінансуванням для України.

"Саме тому держсекретар приєднується до президента та інших членів адміністрації, закликаючи Конгрес діяти якнайшвидше", — заявив речник Держдепу.

Ситуація на фронті

Протягом 4 грудня авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два — по зенітно-ракетних комплексах та сім по артилерійських засобах противника. 

Нагадаємо, за даними американського Інституту вивчення війни, українські війська атакували російські позиції на південь від Степового, поблизу Авдіївки та відновили втрачені позиції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.12.2023 18:57