Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Де проходити військово-лікарську комісію тим, хто не проживає за місцем реєстрації: пояснення ТЦК

В Україні призвати на службу можуть незалежно від місця реєстрації. Водночас проходити військово-лікарську комісію необхідно за місцем реєстрації.

Про це в інтерв'ю "Главред" повідомила офіцер сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Лариса Козак.

За її словами, у випадку, якщо чоловік зареєстрований в одному місті, а працює в іншому, йому доведеться їхати за висновком до свого ТЦК. Водночас у разі затримання військовозобов'язаного за місцем роботи, його можуть доставити для проходження медичної комісії до місцевого територіального центру комплектування. Проте, якщо з’ясується, що він не підлягає призову, то він зможе пройти ВЛК у ТЦК за місцем реєстрації. 

Козак наголошує, що рішення щодо проходження ВЛК приймає начальник ТЦК. Не можна самостійно обирати місце проходження комісії.

"Проходження ВЛК відбувається за рішенням начальника ТЦК та СП. Просто прийти й сказати, мовляв, людині зручно пройти ВЛК у Києві, а не в області не можна, бо тоді це буде вважатися зміною правил військового обліку. Наприклад, взяти на облік Дарницький ТЦК громадянина з Ірпеня і внести дані про ВЛК не може, тому що для цього потрібні підстави", — додає вона.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко заявила, що деякі військовозобов'язані можуть оновити свої дані через додаток "Резерв+" навіть після 16 липня. Послугою можуть скористатися ті, хто вперше авторизувався та раніше не користувався застосунком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.08.2024 04:24
Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі