Фото: wikimapia.org

У Telegram поширюють інформацію про "евакуацію" з Харкова: у МВС звернулися до громадян

У Telegram-каналах знову з'являються фейкові повідомлення нібито від Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) України щодо проведення "евакуації" з Харкова. Таким чином ворог намагається посіяти паніку серед громадян.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Увага, фейк! Ворог розповсюджує фейкові повідомлення нібито від ДСНС України із закликами евакуюватися з міста Харкова у безпечніше місце", — йдеться у повідомленні українського відомства.

У МВС пояснили, що насправді це черговий ворожий фейк, мета якого — посіяти панічні настрої серед громадян України. Наразі потреби в евакуації жителів Харкова немає

"Не дайте ворогу ввести себе в оману! Довіряйте лише офіційним джерелам інформації", — наголосили в прес-службі.

фейкові повідомлення

Фото: МВС

Варто зазначити, що на початку березня росіяни уже поширювали інформацію, про те, що нібито з Харкова "евакуюють" держустанови. Тоді це також був ворожий фейк. 

Також у квітні в українському інформаційному просторі з'явилися фейкові повідомлення нібито від Державної служби надзвичайних ситуацій України щодо проведення евакуації з Харкова та його околиць через ймовірне оточення міста російськими окупантами. 

Нагадаємо, 15 травня міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що станом на 15 травня евакуація населення чи окремих груп жителів з населеного пункту не планується. Навпаки до міста зараз прибувають люди з тих регіонів області, де ведуться активні бойові дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 15.05.2024 18:40