Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

У Третій штурмовій бригаді визначили, як війська країн Заходу могли би допомогти Україні

Найкращий варіант для залучення іноземних військ зараз — це взяти під контроль білоруський кордон. Однак ідея щодо відправлення військового контингенту з країн Заходу чи НАТО в Україну є хорошою, але малореальною.

Таку думку висловив заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін.

"Усе частіше з’являються заяви західних політиків із приводу можливостей розміщення іноземних військ в Україні. На теперішній момент вважаю цю ідею хорошою, але, на жаль, малореальною", — зазначив він.

Також військовий розповів, наскільки доцільно відправляти західні війська в Україну.

"Звісно, безпосередню участь у боях іноземні війська точно брати не будуть. Проте певні завдання виконувати можуть — хоча би здійснювати інструкторську діяльність та якісь допоміжні роботи", — пояснив заступник командира бригади.

За його словами, найкращий варіант для залучення іноземного контингенту зараз — це, наприклад, узяти під контроль білоруський кордон.

"Ми б так звільнили частину своїх сил для найактивніших ділянок фронту", — підсумував Максим Жорін.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон запевнив в інтерв’ю новинному порталу Novinky.cz, що Франція не планує надсилати свої війська в Україну найближчим часом. Щодо цього під час зустрічі в Парижі лише відкрили дебати, але не більше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.03.2024 21:18