Ллойд Остін. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

За яких обставин країни НАТО можуть воювати з Росією: пояснення Пентагона

Якщо Україна програє війну, то країнам НАТО доведеться воювати проти Російської Федерації. Тому надання додаткових коштів Києву є дуже важливим.

Про це заявив очільник Пентагона Ллойд Остін під час виступу в Палаті представників США.

"Ми знаємо: якщо Путін досягне успіху, він не зупиниться. Він продовжуватиме агресивніші дії. А автократи дивитимуться на це, і в результаті зрозуміють, що це сталося, і ми не змогли підтримати демократичну державу", — пояснив Остін.

На його думку, надання допомоги дозволить не допустити ситуації у світі, коли одна країна може перекроювати кордони своїх сусідів та захоплювати їх суверенні території. Тому він переконаний, що у разі програшу України на полі бою можуть опинитися насамперед країни Балтії.

"Якщо ви балтійська країна, то хвилюйтеся, чи не будете наступними. Вони знають Путіна та знають, на що він здатний. І, відверто кажучи, якщо Україна впаде, я справді вірю, що НАТО воюватиме з Росією", — наголосив очільник Пентагона.

Нагадаємо, декілька днів тому заступниця прес-секретаря Пентагона Сабріна Сінгх заявила, що Пентагон зараз іще знаходить кошти з різних програм на продовження навчань українських військових у США та Європі. Але незабаром доведеться ухвалювати "жорсткі рішення".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.03.2024 10:38