Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Франція не планує вводити війська в Україну найближчим часом, — Макрон

Франція не планує надсилати свої війська в Україну найближчим часом. Щодо цього під час зустрічі в Парижі лише відкрили дебати, але не більше.

У цьому президент Франції Еммануель Макрон запевнив в інтерв’ю новинному порталу Novinky.cz перед візитом до Праги у вівторок, 5 березня.

Таким чином, як стверджують журналісти, він відповів на шквал міжнародної реакції, викликаної одним із його зауважень про війну в Україні минулого тижня під час зустрічі з 26 очільниками держав у Парижі.

"Тоді я відповів на запитання, яке мені поставили про введення військ… Це не означає, що ми розглядаємо відправлення французьких військ в Україну найближчим часом, а те, що ми відкриваємо дебати та думаємо про все, що можна зробити для підтримки України, особливо на українській території", — наголосив президент Франції.

За його словами, учасники зустрічі в Парижі домовилися про п'ять напрямків, у яких хочуть зробити більше: кіберзахист, спільне виробництво військової техніки в Україні, безпека країн, яким безпосередньо загрожує наступ Росії в Україні, особливо Молдови, здатність підтримувати Україну на кордоні з Білоруссю й операції з розмінування.

"Крім того, я завжди чітко казав про наші рамки: ми не воюємо проти російського народу та відмовляємося входити в логіку ескалації", — акцентував Макрон.

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон збирає лідерів всіх партій в парламенті Франції, щоб обговорити війну в Україні. Зустріч планується на 7 березня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.03.2024 19:41