Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

У вересні Росія зазнала найбільше втрат за всю війну, — західні ЗМІ

Вересень 2024 року став найбільш смертоносним для Росії від початку повномасштабного вторгнення. Середні втрати на добу перевищували тисячу солдатів.

Таку інформацію оприлюднило видання The Telegraph. У британській військовій розвідці заявили, що вересень став найбільш смертоносним місяцем для російської армії з початку війни в Україні.

Середній рівень втрат російської армії зріс до 1 271 солдата вбитими або важко пораненими на добу. До цього найвищий показник добових втрат серед російських солдатів зафіксували у травні, коли в середньому вбито або поранено 1 262 військових.

Водночас вересень став п’ятим місяцем поспіль, коли втрати російських окупантів перевищували тисячу солдатів на день.

На думку аналітиків, високий рівень втрат пов’язаний із тактикою російської масової піхоти, яка часто передбачає напади "м’ясної хвилі", коли велика кількість військ запускають для штурмів українських оборонних позицій.

Міністерство оборони Великої Британії заявило, що Росія втратила майже 650 000 солдатів із моменту вторгнення в лютому 2022 року. Її втрати складали в середньому від 172 до 559 на день 2022 року, а потім досягли свого піка в 967 2023 року.

Нагадаємо, раніше британські розвідники зауважили, що зростання російських втрат майже напевно пов’язане з розширенням фронту внаслідок Харківської та Курської військових операцій, а також збільшенням інтенсивності боїв уздовж лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.10.2024 21:52