Роман Костенко. Джерело: партія "Голос"

У Верховній Раді назвали три варіанти розгляду законопроекту про мобілізацію

Міністр оборони Рустем Умєров, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала під час засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки наголосили на необхідності удосконалення політики мобілізації.

Про це повідомив "Укрінформ" із посиланням на коментар полковника Служби безпеки України, секретаря оборонного парламентського комітету Романа Костенка.

"Усі розуміють, що законопроект про удосконалення процедури проведення мобілізації в Україні потрібен. Запитання залишаються щодо його вигляду. Зранку на засідання комітету приходили Умєров, Залужний, Шаптала. Вони доносили нам необхідність удосконалення політики мобілізації та повʼязані з цим питання", — зазначив він.

За його словами, в комітеті ставили свої запитання. Також надавали власні пропозиції, але детально не обговорювали всі нюанси законопроекту.

"Міністр оборони, головнокомандувач ЗСУ та начальник Генштабу пішли, залишилися заступники міністра оборони, прийшли інші міністри, не називатиму, хто саме. Зараз триває постатейний розгляд законопроекту", — сказав Костенко.

Народний депутат зазначив, що наразі обговорення урядового законопроекту триває та триватиме ще декілька днів. За його словами, парламентарі та міністри детально працюють над кожним положенням документа, висловлюють свої пропозиції щодо їх удосконалення.

Костенко уточнив, що може бути три варіанти подальшого просування розгляду законопроекту — голосування в першому читанні в сесійній залі та доопрацювання до другого читання на рівні комітету, напрацювання в комітеті свого варіанту до першого читання або голосування за направлення поданого законопроекту на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи, тобто Кабінету міністрів. У цьому контексті він зауважив, що Міністерство оборони України підтримує перший варіант і наполягає на оперативному ухваленні рішення щодо відповідного проекту.

Нагадаємо, що головнокомандувач Валерій Залужний з деякими запропонованими нормами жорстко не погоджувався. Він, зокрема, виступив проти залучення до армії ув’язнених і судимих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 21:34