Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У Військово-Морських силах розповіли, скільки ракетоносіїв тримає Росія в Чорному морі

У понеділок, 30 жовтня, зранку в акваторії Чорного й Азовського морів зафіксували шість кораблів. Росіяни вивели їх на бойове чергування. Серед них є ракетоносій.

Про це повідомила прес-служба Військово-морських сил Збройних сил України. Станом на 07:00 30 жовтня у Чорному морі перебуває 5 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет типу "Калібр", а в Азовському морі помічений 1 корабель російських загарбників.

У ВМС уточнили, що корабель-ракетоносій Чорноморського флоту Російської Федерації в Чорному морі наразі не споряджений "Калібрами".

Також українські захисники зазначили, що за добу на користь Росії прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • в Азовське море — сім суден, з них жодне не рухалося з протоки Босфор;
  • у Чорне море — 13 суден, з них одне продовжило рух у напрямку протоки Босфор;

"Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).", — додали у ВМС ЗСУ.

Інфографіка: Військово-морські сили ЗСУ

Інфографіка: Військово-морські сили ЗСУ

Нагадаємо, що в ніч на 30 жовтня в тимчасово окупованому Севастополі пролунали вибухи. Їх пов'язують з двома безекіпажними катерами, які виявили поблизу міста. Російський "губернатор Севастополя" Михайло Развожаєв зазначив, що сили Чорноморського флоту відбивали атаку безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.10.2023 09:21