Фото ілюстративне. Джерело: Telegram Сергія Моргунова

У Вінниці заборонять російські пісні у громадських місцях

У четвер, 12 жовтня, у Вінниці під час засідання виконавчого комітету міської ради депутати розглянули та схвалили рішення про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території громади.

Про це повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

"Підготували рішення міської ради про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території громади. Сьогодні розглянули та схвалили його на виконкомі", — написав він у своїх соціальних мережах.

За його словами, російська мова асоціюється з агресором, який в лютому минулого року розпочав повномасштабне вторгнення в Україну.

"І ми вважаємо за краще, щоби російськомовні пісні не перебували в активному використанні у Вінниці", — наголосив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Нагадаємо, що ще в липні депутати Київської міської ради заборонили публічно використовувати російськомовний культурний продукт на території міста. Йдеться про пісні, концерти та театральні вистави. Вони фактично передбачили заборону на публічне висвітлення та демонстрацію російськомовних товарів та послуг, які створені у процесі провадження діяльності у сфері культури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.10.2023 21:11