Дмитро Плетенчук. Джерело: Facebook

У ВМС розповіли, як окупанти використовують військові аеродроми у Криму

У Криму окупанти продовжують використовувати кілька аеродромів попри зниження їхньої ефективності. Втрати у військовій техніці призвели до суттєвого скорочення діяльності аеродромів.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

Він наголосив, що російська авіація використовує за призначенням щонайменше п'ять аеродромів на півострові, проте два з них уже не мають того навантаження, яке було на початку повномасштабної російсько-української війни.

"Фактично зведено до мінімуму діяльність цих аеродромів", — зазначив Плетенчук.

За його словами, окупанти мали можливість використовувати більше аеродромів у Криму, враховуючи наявність великої кількості таких об'єктів на півострові. Проте з якихось тактичних причин вони продовжують використання саме цих аеродромів і не передислокують авіацію на материкову частину РФ.

"Передислокувати авіацію кудись на материкову частину так званої РФ вони не хочуть з якихось тактичних міркувань, тому продовжують використовувати саме ці аеродроми", — наголошує Плетенчук.

Нагадаємо, раніше Плетенчук повідомляв, що окупанти вивели з акваторії Азовського моря усі свої військові кораблі. У такий спосіб ворог готується до ймовірної активності Сил оборони у цьому регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2024 12:02