Дмитро Плетенчук. Джерело: Facebook

Російська армія вивела з Азовського моря усі військові кораблі, — ВМС

Російська армія вивела з акваторії Азовського моря усі свої військові кораблі. У такий спосіб ворог готується до ймовірної активності Сил оборони у цьому регіоні.

Про на своїй сторінці в Facebook повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

"В Азовському морі більше нема жодного військового корабля РФ. Здається, вони почали щось підозрювати", — написав речник ВМС України.

Раніше речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук заявив, що після того, як з акваторії окупованого Криму вийшов останній сторожовий корабель росіян, в районі півострова залишаються ворожі кораблі забезпечення.

Ще 10 липня Міністерство оборони з посиланням на дані розвідки повідомляло, що за останній рік значно зросла частота ударів України по Чорноморському флоту Росії. Паралельно також збільшується їхня ефективність.

Нагадаємо, 23 липня українські військовослужбовці завдали удару по російському порту "Кавказ" у Краснодарському краї РФ. Уражено важливий для окупантів пором.

Також 18 липня повідомлялося, що морські та повітряні дрони Служби безпеки України завдали ударів по російській базі берегової охорони на озері Донузлав у тимчасово окупованому Криму.

Своєю чергою британська розвідка оцінила пошкодження залізничного порома "Слов'янин" у російському порту "Кавказ". Це спричинить агресору подальші логістичні проблеми при постачанні військ на Півдні України та перевезеннях зрідженого нафтового газу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 25.07.2024 12:15