Фото: росЗМІ

"У ворога з'явилася нова мета": військові назвали село, яке росіяни мають намір захопити

Російські загарбники наразі найбільш активні на Мар’їнському та Авдіївському напрямках. Ворог намагається взяти під контроль село Новомихайлівка Донецької області.

Про це повідомив речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

"Ворог найбільш активний на Мар’їнському та Авдіївському напрямках. Зокрема, намагається оточити Авдіївку, і зараз у нього з'явилася мета — намагається зайти в Новомихайлівку, щоб повністю її взяти", — сказав він в ефірі національного телемарафону.

Речник наголосив, що вже три дні поспіль російські війська активно завдають авіаударів по позиціях Збройних сил України. Зокрема, за минулу добу було зафіксовано 41 авіаобстріл. Також рашисти продовжують активні штурмові й наступальні дії — 51 зіткнення за минулу добу.

"Знову залучають бронетехніку. Якщо говорити про середньодобову кількість бойових зіткнень, то тримається на рівні близько 50 уже тиждень у зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія". І найбільше зіткнень на Авдіївському та Мар'їнському напрямках", — розповів Штупун.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявляв, що у 2024 році Російська Федерація намагатиметься вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. Також окупанти ставлять собі за мету втримати вже захоплені землі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.01.2024 17:40