Фото: ДТЕК

Пошкоджено енергообладнання у чотирьох регіонах: у якому стані перебуває енергосистема України після ракетної атаки

У четвер, 26 січня, російські терористи ракетами вдарили по території України. Внаслідок обстрілів пошкоджено енергообладнання у трьох регіонах. 

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

За інформацією енергетиків, рашисти обстрілювали енергооб'єкти України ракетами та дронами. Це вже 13 ракетний удар та 15 атака дронів по енергосистемі України. 

Зазначається, що у Дніпровському регіоні окупанти повністю знищили високовольтне обладнання.

"Є влучання та пошкодження обладнання у південному, центральному, південно-західному регіонах. У Дніпровському регіоні на одному з енергооб’єктів основне високовольтне обладнання знищено", — йдеться у повідомленні.

До того в "Укренерго" зауважили, що по всій Україні під час атаки були запроваджені аварійні відключення. Зараз поступово повертаються планові графіки обмежень.

"Дефіцит в системі значний. До всіх областей доведені ліміти споживання", — резюмувало "Укренерго".

Масований ракетний обстріл 26 січня

У низці областей України вранці оголосили повітряну тривогу. Моніторингові групи повідомили про пуски ракет. За попередніми даними, було здійснено запуски ракет типу Х-101 з Каспійського моря. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що терористи випустили 30 ракет.

За даними Київської міської військової адміністрації, усі 15 крилатих ракет, які летіли на Київ, вдалося збити. Водночас у місті лунали вибухи — ракета влучила у нежитлову забудову. Загинув 55-річний чоловік.

Внаслідок масованого пуску ракет у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях застосували екстрені відключення світла. Відомо, що у кількох областях вже є збиття повітряних цілей. У Київській ОВА підтвердили роботу ППО в області.

"Укрзалізниця" попередила про затримку двох з 70 рейсів через знеструмлення окремих ділянок по країні.

За інформацією головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, 26 січня держава-терорист випустила по Україні 55 ракет. З них 47 успішно знешкоджено.

Події, 26.01.2023 15:36