Александар Вучич і Шарль Мішель. Джерело: сторінка в мережі X Шарля Мішеля

У Єврораді припустили можливість зближення Сербії з ЄС: про що йдеться

Сербія стала на шлях до сильного економічного зближення з Європейським Союзом. У Європі хочуть використати потенціал поступової інтеграції, щоби принести практичну користь людям Західних Балкан.

Про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель. Відповідний допис він залишив на своїй сторінці в соціальній мережі X (колишній Twitter). Він наголосив, що майбутнє Сербії та Західних Балкан — у Євросоюзі.

"План зростання надає реальну можливість для сильного економічного зближення Сербії та регіону з Європейським Союзом. Нам потрібно використати потенціал поступової інтеграції, щоби принести практичну користь людям", — зазначив очільник Євроради.

Раніше президент Сербії Александар Вучич заявляв, що Україна може вступити до Європейського союзу одночасно з країнами Західних Балкан, зокрема, Сербією, попри те, що вони розпочали процес вступу раніше.

Як відомо, сьогодні ж відбулася міжурядова конференція між Чорногорією та Європейським Союзом. Вона відкрила шлях до закриття переговорів про вступ країни до блоку.

Нагадаємо, посол Євросоюзу Катаріна Матернова заявила, що проблема постійних вето якоїсь країни-члена у процесі вступу іншої до Європейського Союзу існує не лише в України. "Магічної пігулки" щодо цього немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.06.2024 23:18