Затримання корегувальниці в Запоріжжі. Джерело: СБУ

У Запоріжжі затримали хористку та дружину московського попа: вона наводила ракети на ЗСУ

Служба безпеки України затримала церковну хористку Української православної церкви московського патріархату. Вона "наводила" ворожі ракети на позиції Збройних сил України поблизу Запоріжжя.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Служба безпеки затримала ще одну прихильницю рашизму, яка коригувала повітряні атаки Росії по Запоріжжю й очікувала повної окупації регіону. За даними слідства, затриманою виявилась церковна хористка та дружина настоятеля місцевого храму УПЦ (МП)", — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що за її координатами російські окупанти намагалися уразити місця базування Сил оборони поблизу обласного центру. Насамперед ворога цікавили пункти тимчасової дислокації підрозділів ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

Працівники СБУ встановили місцеперебування російської інформаторки та затримали її у власному помешканні в одному зі селищ неподалік Запоріжжя.

"Ще з початку повномасштабного вторгнення Росії вона підтримувала злочинні дії російських загарбників і сподівалася на захоплення всього південного регіону України. Неодноразово розповідала про це своїм знайомим із Москви у телефонних розмовах. Згодом розпочала відстежувати місця зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ на території громади. Інформацію месенджером передавала своїм знайомим у Росії, які потім "звітували" про це спецслужбам", — пояснили в СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання затриманої виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для передачі закритої інформації.

"На підставі доказів слідчі Служби безпеки України повідомили фігурантці про підозру за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину", — підсумували в повідомленні.

Нагадаємо, що за матеріалами Служби безпеки України 15 років ув’язнення отримав агент Росії. Він "полював" на військові аеродроми та полігони Одещини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.12.2023 18:30