У Запорізькій області відкрили станцію поліцейських офіцерів громади

21 ЛЮТОГО 2022 11:05

18 лютого, розпочала роботу поліцейська станція у відділенні поліції № 4 Василівського районного управління у місті Енергодарі. Це вже 25 станція, яка створена задля належного безпекового середовища в громадах Запорізької області. 

Повідомляє TrueUA, з посиланням на МВС.

Минулого року Енергодар долучився до участі у проєкті Національної поліції України «Поліцейський офіцер громади», який  є одним із етапів реформи Нацполіції. Головні критерії цього напрямку полягають у налагодженні ефективної взаємодії поліцейського з територіальною громадою в сучасних реаліях часу і відповідно до потреб суспільства.

«Енергодар – одне  з перших міст на теренах України та перше місто в Запорізькій області, яке приєдналося до реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади». Ми зробили ще один крок до позитивних змін в організації правопорядку та забезпеченні спокою для людей. Маю впевненість, що пройшовши серйозні етапи навчання, наші правоохоронці з чистим серцем будуть виконувати покладені на них обов’язки по забезпеченню безпекового середовища на території міста Енергодар», –  зазначив під час урочистого відкриття нової станції заступник начальника поліції Запорізької області Павло Карабута.

Він також вручив чотирьом ПОГам для службового користування спеціальні засоби – помпові  рушниці.

Місцева влада придбала екологічно чистий автотранспорт для поліцейських офіцерів громади. Міський голова Дмитро Орлов урочисто передав поліцейським ключі від двох новеньких службових автомобілів «Nissan LEAF». Це перші в Україні електромобілі, якими будуть користуватися працівники поліції.

Також у розпорядженні поліцейських – парковка та живлення для заряджання авто, сучасне службове приміщення, в якому вже  завершені ремонтні роботи, обладнане необхідною комп’ютерною технікою та відповідним технічним оснащенням.

Станція поліцейських офіцерів громади Василівського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області працюватиме в Енергодарі по вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів, 4. Наразі правопорядок на території міста Енергодар з населенням у понад 54 тисячі громадян підтримують четверо поліцейських офіцерів: майор поліції Андрій Кібальніков, капітан поліції Сергій Голік, лейтенант поліції Михайло Романов та лейтенант поліції Ігор Свєтлічний Юрійович. В подальшому до виконання службових обов’язків долучаться ще чотири ПОГи.

Фото МВС.

Також читайте: У головному сервісному центрі розповіли кому потрібно проходити бов’язковий технічний контроль

Події, 21.02.2022 11:05