Фото: img.unn.ua

У застосунку "Резерв+" можуть з'явитись електронні направлення на ВЛК: хто їх отримає

Електронні направлення на військово-лікарську комісію можуть з'явитися в застосунку "Резерв+". Їх планує запровадити українське Міністерство оборони.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, таке електронне направлення можуть отримати особи зі статусом "обмежено придатний", адже Україні вже набув чинності закон, який передбачає скасування такого статусу.

Черногоренко зазначила, що наразі у застосунку "Резерв+" відсутня можливість отримати електронне направлення на медичну комісію, але оборонне відомство вже працює над впровадженням такої функції.

"Ми зараз працюємо і розглядаємо, щоб за направленням на ВЛК не потрібно було фізично йти до ТЦК та СП. Фактично за згодою людини, якщо вона хоче, ми можемо вивантажити це в "Резерв+". Це за бажанням людини", — йдеться у заяві заступниці міністра.

Черногоренко наголосила, що ця технічна можливість дозволить військовозобов'язаним зробити вибір — отримати направлення на проходження військово-лікарську комісію під час особистого візиту до ТЦК, або в застосунку "Резерв+". У Міноборони очікують, що нововведення допоможе розвантажити територіальні центри комплектування.

Нагадаємо, українці, які тривалий час проживають за кордоном, можуть ставати на військовий облік без особистого візиту до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Також на початку липня у "Дії" запрацює послуга електронного бронювання від мобілізації. Кабінет міністрів 7 червня підтримав дану постанову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 09.06.2024 09:57