Фото: armyinform.com.ua

Викликають на бесіди й "промивають" мізки: у Зеленського розповіли, як росіяни відпрацьовують свої методички на викрадених дітях

Радниця-Уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук заявила, що росіяни відпрацьовують на викрадених українських дітях чіткі методички та "промивають" їм мізки.

Відповідну заяву вона зробила на брифінгу, передає "Медіацентр Україна – Укрінформ".

"Перші три тижні їх не дуже чіпали, обіцяли, що вони скоро повернуться додому. Через три тижні їх починали налаштовувати проти батьків, проти України. Далі починалася так звана промивка мізків, коли дітей викликали на окремі індивідуальні бесіди, максимально почали розлучати дітей, щоб вони не могли залишатися в соціумі, де вже мали спільні контакти з іншими дітьми з України", — розповіла Дар’я Герасимчук.

За її словами, такі дії, є ще одним з доказів того, що росіяни не збираються повертати українських дітей. Саме тому, наголосила вона, слід говорити про створення  єдиного механізму повернення дітей.

"Сьогодні ми можемо сміливо говорити про те, що росіяни, звичайно, мають абсолютно чітку, визначену геноцидну політику щодо українських дітей. Тобто це було все чітко сплановано. Навіть якщо здається, що ці дії хаотичні, вони абсолютно нехаотичні. Це чітко видно по свідченнях дітей, яких вдалося повернути", — наголосила Герасимчук.

Посадовиця також наголосила, що за даними державної інформаційної платформи "Діти війни" на сьогодні, депортовані або примусово переміщені 19 546 дітей. Це ті, про які є достеменні відомості.

Нагадаємо, 6 грудня до України вдалося повернути ще вісьмох дітей, яких окупанти незаконно вивезли до Росії після початку повномасштабної війни.

Також 4 грудня з тимчасово окупованої території Херсонщини вдалося повернути двох дітей разом з батьками. Зараз сім'я перебуває у безпечному місці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 18:32