Фото: Telegram Андрія Єрмака

У Зеленського закликали Ізраїль надати зброю для боротьби з іранськими "шахедами"

Ізраїль повинен допомогти Україні у боротьбі з іранськими "шахедами". Ці безпілотники використовує Росія для численних атак по українській території.

Таку заяву зробив керівник Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю The Times of Israel.

Він наголосив, що в Ізраїля є технології для боротьби з іранськими дронами-камікадзе. Тель-Авів повинен змінити свою позицію щодо військової допомоги Україні.

"Ніхто, окрім Ізраїлю, не може надати обладнання для боротьби з атаками іранських безпілотників", — заявив Єрмак.

За словами чиновника, він розчарований у політиці прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньяху у питанні підтримки нашої держави. В України були сподівання, що тісна співпраця Росії та ворога Ізраїлю Ірану, мали б спонукати Нетаньяху розпочати постачання зброї нашій країні.

Єрмак додав, що не може зрозуміти позицію ізраїльських чиновників, які не визнають спільного ворога в України та Ізраїлю у вигляді Ірану.

Нагадаємо, вночі 20 червня ворог завдав удару іранськими баражуючими боєприпасами Shahed-136/131 по військових та інфраструктурних об’єктах України. Пуски здійснювались з Брянської області та східного узбережжя Азовського моря. У Львові поцілили у критично важливий об‘єкт.

Також цієї ж ночі російські загарбники обстріляли Запоріжжя. Цілями рашистів стали комунікації, майно й техніка сільськогосподарського та фермерського господарства, а також популярне місце відпочинку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 23:37