Фото: "замінування" в Житомирі. Джерело: "Суспільне"

У Житомирі повідомили про "замінування" усіх шкіл: деталі

У Житомирі триває перевірка інформацію про мінування всіх шкіл міста. Повідомлення про це надійшло на електронну адресу Служби безпеки України.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на речницю Головного управління Національної поліції України в Житомирській області Вікторію Дубовик.

За її словами, поліція отримала інформацію про начебто мінування за 20 хвилин до опівдня.

"Повідомлення про мінування усіх шкіл Житомира надійшло на електронну адресу СБУ. Як завжди в таких ситуаціях, поліція відпрацьовуватиме за визначеним алгоритмом", — сказала вона.

Речниця Нацполіції підтвердила, що Житомир не перший у списку "замінувань", зранку така ж ситуація і в Києві.

"Про результати обстеження ми повідомимо пізніше", — сказала Вікторія Дубовик.

Ситуація із "замінуваннями" в Києві

Столична поліція знову отримала повідомлення щодо замінування усіх середніх шкіл та коледжів Києва. Працівники поліції, підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій вживають необхідних заходів.

"Щодо евакуації дітей і вчителів з приміщень рішення буде прийматися додатково адміністрацією навчальних закладів та поліцією. Зберігайте спокій та слідкуйте за оновленням інформації", — зазначили в Київській міській військовій адміністрації.

1 вересня так само "заміновували" всі школи. Після ретельної перевірки ця інформація не підтвердилася. Увечері в КМВА уточнили, що виклики стосовно начебто "замінування" виявилися хибними.

Нагадаємо, 1 вересня в Офісі генерального прокурора розповіли про воєнні злочини окупантів проти українських дітей. Десятки тисяч дітей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, щодня переживають нові спроби "перевиховання" та русифікації.

Правоохоронці зазначили, що за півтора року внаслідок російської агресії щонайменше 503 дитини загинуло, 1 117 було поранено, відомо про понад 19 500 примусово переміщених дітей. У кримінальних провадженнях зафіксовано руйнування понад 2 700 навчальних і виховних закладів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.09.2023 13:12