Фото: Нацполіція

У Житомирській області чоловік через ревнощі розгромив могилу військового

У Житомирській області 23 березня затримали чоловіка, якого підозрюють у пошкодженні могили військовослужбовця. Інцидент стався у Романівській громаді.

Про це повідомила прес-служба поліції Житомирської області.

"У Романівській громаді у ніч на 23 березня невідомі пошкодили могилу українського захисника. З такою заявою до поліції звернулася мати загиблого, 62-річна жителька громади", — розповіли правоохоронці.

Зокрема, за даними слідства, було пошкоджено дерев’яний надгробок, металевий хрест, рамку з фотографією покійного та флагштоки, на яких кріпилися прапори. Також на території кладовища була хаотично розкидана похоронна атрибутика.

На Житомирщині чоловік через ревнощі розтрощив могилу військового

Фото: Нацполіція

У ході розслідування поліцейські зʼясували, що до злочину причетний 9-річний житель цієї ж громади. Так, він 22 березня ввечері прийшов на кладовище та скоїв наругу над могилою солдата. 

"Свої дії пояснив ревнощами: мовляв, колишня дружина його покинула та розпочала нові стосунки з військовим. Те, що чоловік загинув, не приборкало його гніву й фігурант таким чином вирішив помститися", — наголосили у поліції.

За фактом наруги над могилою правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Зловмиснику може загрожувати обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

На Житомирщині чоловік через ревнощі розтрощив могилу військового

Фото: Нацполіція

Нагадаємо, раніше у мережі зʼявилося відео, на якому двоє неповнолітніх дівчат і хлопець розважаються на Алеї Слави загиблим героям у селищі Іванівка на Одещині. Правопорушників знайшли працівники поліції та склали протокол за хуліганство, направивши його до суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.03.2024 23:33