Фото: Volodymyr Boiko / Facebook

У ЗМІ з'явилася інформація про самогубство командира 186 батальйону: бригада почала розслідування

Днями низка журналістів у соціальних мережах повідомили про самогубство командира 186-го батальйону 123-ї бригади тероборони Збройних сил України Ігоря Гриба. Бригада розпочала розслідування.

Зокрема, журналіст Володимир Бойко у своєму дописі заявив, що комбат 86-го батальйону 123-ї бригади ТрО вкоротив собі віку після того, як його бійці відмовилися виконувати наказ і втекли з позицій під Вугледаром.

"У Первомайську Миколаївської області 4 жовтня 2024 року попрощались з командиром 186 окремого батальйону 123 окремої бригади ТрО підполковником Ігорем Грибом. 33-річний комбат застрелився 2 жовтня після того, як його батальйон втік з позицій під Вугледаром, внаслідок чого місто було втрачено остаточно", — написав журналіст.

Водночас "Суспільне", посилаючись на джерела серед військових повідомило, що попередньою причиною смерті Ігоря Гриба є самогубство, вчинене на командно-спостережному пункті під час бойового завдання на Вугледарському напрямку. Так, один з бійців розповів журналістам, що за декілька днів до своєї смерті командир батальйону зібрав усіх своїх бійців та повідомив, що на їхні бойові позиції має зайти два розрахунки.

"Ми там мусили перебувати постійно. Він сказав, що ми пройдемо блокпост, через який ми не зможемо вийти. Зайде два розрахунки, якщо вони лягають, то заходить на їхнє місце ще два, якщо вони ляжуть, то більше не буде кому заходити. Комбат сказав, що в нас є ніч пережити з цим і обміркувати, яке рішення ми приймемо", — розповів військовий.

Після цієї розмови, за словами бійця, частина військових самовільно залишила частину, а інші "зібралися і поїхали далі, в надії, що може щось зміниться і бригаду відведуть". За декілька днів з’явилася інформація, що Ігор Гриб скоїв самогубство.

Реакція 123 бригади ТрО

Як запевнили у бригаді, обставини загибелі Ігоря Гриба наразі з’ясовуються, проводиться службове розслідування. 

"Маємо повідомити інформацію з приводу смерті військовослужбовця нашої бригади, командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба. Це був відданий військовій справі та своїй країні військовослужбовець, командир, який піклувався про особовий склад та не стояв осторонь проблем свого військового колективу. Світла пам'ять воїну-захиснику, співчуття рідним та близьким військовослужбовця", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21 вересня військовослужбовець 56 окремої мотопіхотної бригади Сергій Гнезділов публічно оголосив, що самовільно залишив частину, щоби привернути увагу до відсутності встановлених термінів служби в умовах воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.10.2024 15:59