Сергій Гнезділов. Джерело: Facebook

Прокуратура відкрила справу щодо дезертирства військового Гнезділова: чи повідомляли йому про підозру

Відкрито кримінальне провадження за статтею про дезертирство у зв'язку із заявою військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова. Він самовільно залишив місце служби через відсутність врегулювання питання демобілізації українських бійців.

Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

"За цим фактом відкрито кримінальне провадження", — розповів журналістам співрозмовник.

Він зазначив, що справу відкрила 23 вересня Донецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони за результатами моніторингу мережі Інтернет. Наразі її передають для розслідування за підслідністю.

Водночас джерело агентства звернуло увагу на те, що Гнезділов не має жодного процесуального статусу, йому не повідомляли про підозру.

"Наразі він перебуває на лікарняному, термін якого закінчується найближчим часом. Якщо протягом трьох днів після цього він не прибуде на місце служби, ухвалюватимуть подальші процесуальні рішення", — пояснив співрозмовник.

Декілька днів тому Гнезділов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що самовільно залишив частину, щоби привернути увагу до необхідності врегулювання термінів служби для мобілізованих.

"Від сьогодні я йду в СЗЧ, до встановлення чітких термінів служби чи до свого 25-річчя, маючи за своєю спиною пʼять років бездоганної солдатської служби... Сподіваюсь, що цим вчинком вдасться донести до влади та суспільства необхідність розмови та вирішення цієї ситуації", — написав військовослужбовець.

Водночас він додав, що його позиція залишається незмінною: необхідно створити мобілізаційну чергу з усіх військовозобов'язаних українців, і тоді, на його думку, демобілізація стане реальністю.

Гнезділов пішов в армію добровольцем 2019 року, брав участь у боях у Донецькій області, включно з Пісками та Бахмутом.

Нагадаємо, що військовослужбовець 56 окремої мотопіхотної Маріупольської бригади й активіст Сергій Гнезділов заявив, що 28 квітня у Києві невідомі чоловіки, які представилися "людьми Євгена Карася", погрожували та провокували його на бійку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2024 18:52