Фото: Сергій Гнезділов/Facebook

У ЗСУ розпочали службове розслідування "публічного самовільного залишення частини" військовим

У 56 окремій мотопіхотній бригаді, де служить військовий Сергій Гнезділов, призначили службове розслідування за фактом самовільного залишення військової частини або місця служби.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на прес-службу бригади. Там зазначили, що Гнезділов "вчинив дії, які містять ознаки кримінального правопорушення", передбаченого частиною 5 статті 407 Кримінального кодексу України (самовільне залишення військової частини або місця служби військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану).

"За цим фактом призначено службове розслідування та проводяться усі передбачені законодавством процесуальні дії", — зазначили у бригаді.

Там також додали, що командування військової частини дотримується своєї позиції — "нульової толерантності" до скоєння подібних вчинків.

Сергій Гнезділов — український військовий, громадський активіст і учасник російсько-української війни. Під час навчання на кафедрі журналістики у Львівській політехніці він у віці 19 років 2019 року добровольцем долучився до лав ЗСУ. Для цього він взяв академічну відпустку. Він є чинним військовослужбовцем 56 окремої мотопіхотної Маріупольської бригади, брав учать у боях на Донеччині, включаючи Піски та Бахмут.

Декілька днів тому, 21 вересня, він публічно оголосив, що самовільно залишив частину, щоби привернути увагу до відсутності встановлених термінів служби в умовах воєнного стану.

"Від сьогодні я йду в СЗЧ, до встановлення чітких термінів служби, чи до свого 25-річчя, маючи за своєю спиною п’ять років бездоганної солдатської служби. Підкреслю: бездоганної. Сподіваюсь, цим вчинком вдасться донести до влади та суспільства необхідність розмови та вирішення цієї ситуації. Моя позиція залишається незмінною: ми маємо створити мобілізаційну чергу зі всіх військовозобовʼязаних українців, тоді демобілізація стане реальністю. Озброєну та навчену націю — не перемогти", — наголосив він.

Нагадаємо, що військовослужбовець 56 окремої мотопіхотної Маріупольської бригади й активіст Сергій Гнезділов заявив, що 28 квітня у Києві невідомі чоловіки, які представилися "людьми Євгена Карася", погрожували та провокували його на бійку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2024 15:50