Фото: АрміяInform

У ЗСУ пояснили, чому рашисти частіше атакують Україну

Країна-агресор почала частіше атакувати Україну іранськими дронами-камікадзе та ракетами. Ймовірно, ворог накопичив чимало ресурсів.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат під час брифінгу.

"Я б сказав, що пішла серйозна активізація. Нас не менш інтенсивно атакував ворог восени та взимку. Їх метою було знищення інфраструктури, там летіло до ста ракет. Фактично раз, два рази на тиждень ворог бив, але дуже масовано", — зазначив він.

Ігнат пояснив, що зараз окупанти використовують комбіновані удари, запускаючи по нашій державі дрони та ракети. Речник припустив, що росіяни могли накопичити ракети для атак України.

"Це говорить про те, що ворог, можливо, мав певну паузу у весняний період і десь накопичив запас ракет. Тому що, на жаль, вони їх виготовляють", — наголосив він.

Ракетні атаки 29 травня

Уночі 29 травня ворог випустив по території України до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря. З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Усього — близько 35 ударних дронів. ППО знищила 67 повітряних цілей.

В Одесі під час нічної ворожої атаки пролунали вибухи. Уламки збитого дрона впали на портову інфраструктуру.

Відомо, що одна з ворожих ракет долетіла до Львівщини. Захисникам з повітряного командування "Захід" вдалося збити ракету над Золочівським районом. Уламки впали на дерев'яну господарську будівлю.

На Хмельниччину прийшовся "приліт". Одна з ракет влучила по військовому об'єкту, внаслідок чого виведено з ладу п'ять літальних апаратів.

Вже вдень окупанти вдруге здійснили ракетний удар по території України. Близько 11:30 атакував Київщину балістичними та крилатими ракетами. Після ракетної атаки у столиці виявили шість уламків ракет — в Оболонському районі впали поблизу АЗС, на зелену зону та на дорожнє покриття. У Деснянському районі уламки впали на території одного з парків, а в Дніпровському — на проїжджу частину.

За даними мера міста Віталія Кличка, унаслідок роботи ППО сталося падіння уламків на проїжджу частину і в Подільському районі. Медики госпіталізували одного пораненого. На місці події сталося загоряння на даху двоповерхової будівлі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 16:18