Вадим Сухаревський. Джерело: "АрміяInform"

У ЗСУ призначено нового командувача Сил безпілотних систем: що про нього відомо

У понеділок, 10 червня, полковника та Героя України Вадима Сухаревського призначено командувачем Сил безпілотних систем Збройних сил України. Раніше від був одним із заступників Олександра Сирського.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Відповідно до наказу Міністра оборони України від 10 червня 2024 року полковника Вадима Сухаревського призначено командувачем Сил безпілотних систем Збройних сил України", — йдеться у повідомленні.

До цього Вадим Сухаревський був одним із заступників головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Він відповідав за безпілотні системи та розвиток застосування дронів.

Що відомо про Вадима Сухаревського

Вадим Сухаревський народився в Береговому Закарпатської області. Про нього розповідають, що саме під його командуванням відкрили вогонь на ураження російських бойовиків під Словʼянськом у квітні 2014 року. Таким чином тоді 39-річний військовий увійшов в історію російсько-української війни, адже він став першим офіцером ЗСУ, який дав такий наказ.

А ще є версія, що саме його авторству належить фраза "Бачиш — стріляй", яку нині часто застосовують у народній творчості, піснях, а також можна побачити на шевронах військових.

Вадим Сухаревський 2022-2024 років був командиром 5 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Вона брала участь, зокрема, в контрнаступі на Херсонщині.

Нагадаємо, в лютому цього року під час відеобрифінгу Сухаревський заявляв, що українські військові вже проводять випробування дронів-камікадзе зі штучним інтелектом. Проте їхнє впровадження в умовах бойових дій викликає певні складнощі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2024 22:33