Фото: Pixabay

Не обходиться без складнощів: ЗСУ вже випробовують дрони зі штучним інтелектом

Українські військові вже проводять випробування дронів-камікадзе зі штучним інтелектом. Проте їхнє впровадження в умовах бойових дій викликає певні складнощі.

Таку заяву під час відеобрифінгу зробив заступник головнокомандувача Збройних сил України Вадим Сухаревський.

"Такі спроби є, системи є. Я хочу сказати, що це дуже складний процес у плані реалізації та впровадження в життя — застосування цих дронів саме на фронті, у бойовому застосуванні", — сказав він.

Сухаревський підкреслив, що при використанні безпілотників зі штучним інтелектом виникає низка складнощів, адже необхідно навчитися відрізняти реальне зображення від того, яку картинку створив штучний інтелект.

"Наприклад, як ми відрізняємо картинку штучного інтелекту від реальної? За кількістю "пальців". Ось якраз ця кількість "пальців" на картинці — це і є той момент, який нам потрібно буде втілювати в життя саме на полі бою", — заявив заступник головнокомандувача ЗСУ.

Раніше повідомлялось, що Велика Британія та інші союзники можуть надати Україні тисячі нових безпілотників з підтримкою штучного інтелекту. Відповідні дрони здатні атакувати російські цілі без участі оператора.

Нагадаємо, заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр заявила, що минулого року оборонне виробництво в Україні зросло втричі, а за планами на поточний рік воно може збільшитися ушестеро.

Своєю чергою віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що українські дрони-камікадзе, які є аналогами "Ланцетів" пройшли перші випробування.

Додамо, турецька оборонна компанія Baykar розпочала будівництво заводу під Києвом. На ньому працюватимуть близько 500 людей. Вона виготовлятиме моделі безпілотників TB2 або TB3.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 21.02.2024 08:44