Фото: ілюстративне Джерело: "Слово і діло"

Учні 10-х класів вивчатимуть озброєння та військову техніку: деталі від Міносвіти

Учні з 10 класу вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України. На уроках школярів ознайомлять із принципами управління та планування, видами озброєння та військової техніки.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти, акцент буде зроблено на практичних заняттях.

У відомстві наголошують, що оновлений проект предмета "Захист України" відображає реалії та виклики, з якими стикається Україна. Водночас програма навчання буде однаковою для всіх учнів незалежно від статі. Зміст предмета охоплює інноваційні технології, інформаційну безпеку та домедичну допомогу.

"Сьогодні наше завдання — підготувати молодь до викликів сучасного світу, який стрімко змінюється. Ми прагнемо розвивати в підлітків критичне мислення, вміння адаптуватися та реагувати. Оновлення програми предмета "Захист України" спрямовано на формування важливих життєвих навичок: від надання першої допомоги до розуміння сучасних технологій", — наголосив міністр освіти й науки Оксен Лісовий.

Велику увагу у ході таких уроків буде надано практичним навичкам: орієнтуванню на місцевості, основам інженерної фортифікації та стрілецькій підготовці. Зокрема, програма 11 класу буде фокусуватися на розвитку військових технологій, особливостях інформаційної безпеки, поглибленні знань учнів з домедичної допомоги. 

Інноваційні підходи до навчання оновленого предмета:

  1. Оновлена програма з акцентом на практичних навичках.
  2. Навчальний день буде проводитись раз на місяць. Це потрібно, щоб учні могли глибше зануритися в матеріал та ефективніше відпрацьовувати практичні навички. Для цього створюють спеціально обладнані осередки, де учні зможуть практикувати набуті знання на новому технічному обладнанні.
  3. Сучасне обладнання — осередки будуть оснащені комп'ютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними лазерними стрілецькими тренажерами та інструментами для опанування правил домедичної допомоги.
  4. Підготовка вчителів — уже понад 100 тренерів пройшли навчання та матимуть змогу передавати знання вчителям з регіонів, підвищуючи їхню кваліфікацію. Це дасть змогу ефективно викладати за новою програмою та застосовувати сучасні педагогічні підходи.

Нагадаємо, раніше Оксен Лісовий повідомляв, що у 2024 році в українських школах навчальний рік не буде розпочинатись раніше. Діти сядуть за парти 1 вересня. Проте є ймовірність внесення змін у розклади занять.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.07.2024 03:31