Фото: ДСНС

Удар по будинку в Одесі: кількість загиблих знову збільшилася, під завалами можуть перебувати діти

В Одесі станом на 3 березня триває рятувальна операція на місці влучання російського безпілотника. Під завалами будинку ще можуть перебувати діти.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

За його словами, наразі на місці влучання працюють рятувальники, поліцейські, комунальники, загалом залучено 215 людей.

"На цей час відомо про десятьох загиблих, із них троє дітей: Марк, якому ще не виповнилося навіть трьох років, Єлизавета, вісім місяців, і Тимофій, чотири місяці. Українські діти — воєнні цілі Росії. Ось із ким воюють ці нелюди. Мої співчуття всім рідним, близьким", — розповів гарант.

До того ж, Зеленський уточнив, що п'ятьох людей вдалося врятувати. Проте на даний час під завалами ще можуть перебувати діти. Президент запевнив, що пошукові роботи триватимуть, поки не буде зʼясована доля всіх, хто був у будинку.

"Дякую всім, хто бере участь у рятувальній операції, хто підтримує людей, допомагає пораненим. І я дякую кожному й кожній, хто знищує окупантів, російську техніку та логістику. Кожна російська втрата на фронті — це відповідь нашої держави на російський терор. Світ має реагувати на кожен прояв російського зла й давати відсіч діям Росії. Кожен проігнорований світом російський терористичний акт дозволяє і далі вбивати. Ми маємо перемогти в цій війні. Лише українська сила зможе забезпечити українцям нормальне життя", — резюмував очільник держави.

Нагадаємо, в Одесі внаслідок російського удару по багатоповерхівці у ніч на 2 березні загинули Анна Гайдаржи та її чотиримісячний син Тимофій. Чоловік Анни й тато малюка Сергій до останнього сподівався, що їх знайдуть живими.

Водночас президентка Молдови Майя Санду відреагувала на нічний обстріл Одеси 2 березня російськими загарбниками. На думку посадовиці, кожен день зволікання партнерів щодо військової підтримки ставить на карту життя невинних українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.03.2024 15:57