Фото: росЗМІ

Удар по селу Гроза на Харківщині: Росія в ООН видала цинічну заяву

Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя заявив, що у селі Гроза на Харківщині, де через російський удар минулого четверга загинуло 52 людини, був похорон "високопоставленого українського націоналіста".

Цинічну заяву російський посадовець видав на засіданні Ради Безпеки ООН.

"Як відомо, в момент удару там проходили похорони одного з високопоставлених українських націоналістів. Зрозуміло, в них брало участь безліч його поплічників-неонацистів. Не випадково на знімках, опублікованих в соцмережах відразу після удару, майже всі тіла на знімках належать чоловікам призовного віку", — наголосив він.

Василь Небензя також сказав, що російські війська нібито не завдають ударів по цивільних об'єктах і не ціляться по мирних жителях.

"Ми це чули вже неодноразово, коли київський режим звинувачував нас в ударах по магазинах, готелях і так далі. А потім з’являлося багато некрологів, в тому числі з іноземними прізвищами. Можливо, так само буде із Грозою", — видав Небензя

Що відомо про ворожий обстріл по селу Гроза

5 жовтня російські окупанти вгатили по селу Гроза Куп'янського району Харківської області. За попередньою інформацією, ворожу ракету міг навести місцевий житель. Удар припав на кафе, де був поминальний обід. Загинула 52 особи. Варто відзначити, що росіяни вбили кожного десятого жителя села Гроза на Куп’янщині: за відкритими даними, там проживає 501 людина. 

Нагадаємо, в Харківській області було оголошено триденну жалобу, з 6 по 8 жовтня, через російський ракетний удар по селу Гроза.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.10.2023 22:14